مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز از صنایع غذایی استان بازدید کرد.
به گزارش ایفدانا و به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی جندیشاپور اهواز ؛ به منظور تحقق نامگذاری شعار سال که از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری شده است، دکتر سیدمحمدعلی نوری مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو به همراه دکتر رضا زاده دباغ مشاور پژوهش و تحقیقات این معاونت از شركت «صنايع غذایی تك نان جنوب» بازدید و با مدیرعامل و مسئولین فنی و تخصصی شرکت نشست مشترکی داشتند.
به گزارش ایفدانا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، چهارشنبه 17 فروردین ماه جاری، دکتر نوری در حاشیه بازدید از شرکت صنایع غذایی تک نان جنوب واقع در محل شهرک صنعتي شماره 2 اهواز،گفت: نظر به اینکه شعار سال، تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده است صنایع غذایی باید مورد توجه قرار بگیرند تا به خودکفایی و توسعه لازم در تولید محصولات سلامت محور در کشور به ویژه استان برسیم.
وی با بیان اینکه دستیابی به پیشرفت کشور همراه با اشتغال و تولید بحثی است که همه ساله مورد توجه بوده و امسال نیز این موضوع دانش بنیان به عنوان یک رویکرد مهم و اساسی به آن افزوده شد، باید از آن به نحو شایسته ای در تغییر رویکردها و سیاستگزاری ها استفاده کرد.
نوری با اشاره به اینکه در حال حاضر حوزه صنایع غذایی گسترده و رقابتی است، عنوان کرد: امسال با توجه به شعار سال قصد داریم شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای حوزه صنایع غذایی و تاثیر فعالیت آنها را در امنیت صنایع غذایی استان به صورت ویژه مورد بررسی قرار دهیم و با جلب مشارکت سازمانهای برون بخشی به سمت عملیاتی شدن اهداف پیش برویم. ایشان همچنین بر ضرورت تسریع بر فرآیندها و صدور مجوزها برای محصولات جدید تاکید کرد.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در پایان بر ضرورت تدوین استراتژی امنیت غذایی تاکید کرد و یادآور شد: امنیت غذایی یکی از حوزههای استراتژیک برای کشور به شمار می رود و اتکاء به تولیدات داخلی مواد غذایی آسیب پذیری در سطح ملی بویژه در شرایط تحریمی را به حداقل میرساند. همچنین ایشان در خصوص تعامل بیشتر دانشگاه و صنعت برای حل مشکلات صنعت و توسعه محصولات جدید غذایی به ویژه محصولات دانشبنیان تاکید کرد.
دکتر رضا زاده دباغ مشاور پژوهش و تحقیقات معاونت غذا و دارو نیز در این بازدید گفت: مهمترین دغدغههای شرکتهای فعال در حوزه صنایع غذایی و دارویی بهبود مستمر کیفیت محصولات و کسب مزیت های رقابتی می باشد که مسیر دستیابی به این هدف مهم ارتباط صنایع با مراکز پژوهشی و استفاده از پتاسیل اساتید و دانشگاههای نسل سوم می باشد.
وی گفت با توجه به شعار محوری امسال که مبحث دانش بنیان است دانشگاهها باید با سرعت بیشتری به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کنند. نقش آفرینی دانشگاه های نسل سوم با انجام تحقیقات کاربردی و رفع نیاز جامعه و صنایع استوار است. این دانشگاهها مبتنی بر کارآفرینی و حل مسائل و مشکلات موجود در جامعه با رویکرد علمی و نظام یافته در تعامل با محیط پیرامونی هستند.
وی ادامه داد: درصورتی که رویکرد کارآفرینی فناورانه فراگیر شود به زودی شاهد توسعه کیفیت محصولات سلامت محور، توسعه صادرات، ایجاد فرصت های اشتغال پایدار و در نهایت افزایش شاخص های سلامت در جامعه خواهیم بود.
دکتر دباغ در پایان گفت: در برخی از بخشهای صنایع غذایی استان که نیازمند دانش فنی و تجهیزات دانشبنیان است کمبودهایی وجود دارد اما با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد فناورانه دانشگاهها و پارک های علم و فناوری قطعا توسعه افتخار آمیز و کارآمدی صنایع غذایی کشور و استان به خوبی به اثبات خواهد رسید.