خلاصه اقدامات انجام شده توسط اداره نظارت و ارزیابی فرآورده¬های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه ایران در پاییز سال 1400، از سوی رییس آن اداره اعلام شد.
به گزارش ایفدانا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران-خلاصه اقدامات انجام شده توسط اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه ایران در پاییز سال 1400، از سوی رییس آن اداره اعلام شد.
به گفته رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل، طی سه ماهه سوم سال برنامه های بازرسی از مراکز سطح عرضه (عطاری ها، باشگاه های ورزشی و داروخانه ها) طبق مطالبات سازمان غذا و دارو مبنی بر تشدید نظارت ها، انجام شده و در این بازرسی ها، علاوه بر پایش عملکرد معمول این مراکز، موارد مرتبط با همه گیری کرونا نیز کنترل شده و آموزش های لازم، با هدف فرهنگسازی عرضه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل به انجام رسیده است.
در زمینه مبارزه با پدیده قاچاق کالاهای سلامت محور نیز طی بازرسی های انجام شده، تعداد 665 قلم کالای غیرمجاز به ارزش ریالی حدود پنج میلیارد ریال کشف و پرونده متهمان برای رسیدگی، به مراجع ذیصلاح ارجاع گردیده است. در همین زمینه، با توجه به دستور مقام محترم قضایی، پس از انجام هماهنگی با همه ارگان های ذیربط، تعداد 436 قلم کالای غیرمجاز و قاچاق کشف شده، به ارزش تقریبی 750 میلیون ریال نیز امحاء شده است.
در این بازه زمانی در راستای تسهیل ثبت و عرضه فرآورده های تولید داخل، تعداد 43 مورد پرونده از محصولات جدید ارسال شده از سوی شرکت های تولیدی زیرپوشش به دبیرخانه معاونت واصل گردیده که همگی آنها توسط کارشناسان اداره مورد بررسی و اظهارنظر قرار گرفته است. در همین مدت، تعداد 35 مورد بازرسی از کارخانههای تولیدی و شرکت های پخش زیرپوشش معاونت به عمل آمده و طی 9 مورد حضور در عملیات امحاء، بر امحای حدود سی و پنج میلیارد ریال فرآورده مرتبط نیز نظارت صورت پذیرفته است.
رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل، فعالیت های آموزشی آن اداره را مثبت ارزیابی کرده و اذعان داشتند که از مهمترین اقدامات آموزشی در این بازه زمانی، میتوان به برگزاری وبینار آموزشی «دوره دوم آشنایی با اصول 9 گانه PIC/S و الزامات GMP کارخانه های تولیدی/ آبهای دارویی و سیستم آبساز» و تهیه و بارگذاری دو خبر علمی با عناوین «نقش گیاهان دارویی در کاهش مخاطرات ناشی از آفتاب سوختگی» و «مشکلات و عوارض مصرف مواد نیروزا در بین ورزشکاران» اشاره کرد.
همچنین در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در نامگذاری سال 1400، تعداد 3 جلسه اتاق فکر نیز برگزار گردیده که در آن تصمیمات لازم در زمینه اجرایی کردن شعار سال 1400، اتخاذ گردیده است.