يكشنبه 28 شهریور
نسخه آزمایشی
1400/06/23

چگونگی انرژی رسانی مواد مغذی مانند پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها به بدن

چگونگی انرژی رسانی مواد مغذی مانند پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها به بدن

کارشناس مدیریت نظارت بر موادغذایی ،آشامیدنی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران درخصوص چگونگی انرژی رسانی مواد مغذی مانند پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها به بدن توضیح داد.

به گزارش ایفدانا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا ودارو دانشگاه ایران-مهندس سمانه محمدزاده کارشناس مدیریت نظارت بر موادغذایی ،آشامیدنی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران از به تشریح چگونگی انرژی رسانی مواد مغذی مانند پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها به بدن انسان می پردازد.
 
در ابتدا مهندس محمد زاده کارشناس مدیریت نظارت بر موادغذایی ،آشامیدنی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو با  اشاره به درشت مغذی ها و ریز مغذی های گفت: غذایی که خورده می شود شامل انواع زیادی از درشت مغذی ها (شامل کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها ) می باشد که انرژی (کالری) مورد نیاز بدن شما را تامین می کند.

مواد غذایی همچنین حاوی ریزمغذی ها (مانند ویتامین ها و مواد معدنی) هستند که کالری را تأمین نکرده اما در واکنشهای شیمیایی به بدن کمک می کنند. علاوه بر این، غذا منبع آب، فیبر و سایر مواد ضروری است.

وی افزود:  برای آشنایی بیشتر با مواد مغذی مورد نیاز بدن برای حفظ انرژی
  1. کربوهیدرات ها:کربوهیدرات ها ساده یا پیچیده هستند. کربوهیدرات های ساده قندهایی هستند که در میوه ها، عسل، شیر، فرآورده های شیر و ... یافت می شوند. آنها همچنین شامل قندهایی هستند که در طی فرآوری غذا اضافه می شوند. کربوهیدراتهای ساده به سرعت، انرژی تولید می کنند.
    کربوهیدراتهای پیچیده که به نشاسته نیز معروف هستند، در درجه اول در غلات کامل، ماکارونی، سیب زمینی، لوبیا و سبزیجات یافت می شوند. برای تبدیل کربوهیدراتهای پیچیده به قندهای ساده، فرآیند هضم مورد نیاز است.
    کربوهیدرات های پیچیده سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین فیبر هستند. با این حال در حین فرایند، کربوهیدراتهای پیچیده ممکن است تغییر کرده و بسیاری از مواد مغذی مهم (به همراه مزایای آنها) حذف شوند.
    در عین حال، بهتر است از دریافت بیش از حد کربوهیدرات های پیچیده نیز پرهیز کنید. یک رژیم مملو از کربوهیدرات پیچیده، انرژی زیادی به بدن شما می‌رساند که نهایتاً می‌تواند منجر به اضافه وزن‌تان گردد.
  2. چربی ها:چربی ها، اجزای طبیعی غذاهای مختلف هستند و به اشکال مختلف وجود دارند. روغنهای مورد استفاده در آشپزی نوعی چربی است. چربی ها همچنین در غذاهای با منشاء حیوانی مانند گوشت، لبنیات، مرغ و ماهی و همچنین در مواد غذایی مانند آووکادو، آجیل و زیتون یافت می شوند. چربی ها منبع اصلی انرژی یا کالری هستند و همچنین به بدن شما در جذب برخی ویتامین ها کمک می کنند.
  3. پروتئین ها:پروتئین ها ساختار بدن را ساخته و ترمیم می کنند، مواد مغذی را به سلول های شما می رسانند و به تنظیم فرآیندهای بدن کمک می کنند. پروتئین اگر بیش از اندازه در بدن موجود باشد میتواند کالری را تأمین کند. پروتئین ها از عناصر اساسی به نام آمینواسیدها تشکیل شده اند. دو نوع آمینواسید وجود دارد: آنهایی که بدن شما می تواند تولید کند (معروف به اسیدهای آمینه غیر ضروری) و آنهایی که فقط می توانند از غذایی که می خورید تامین شوند (معروف به اسیدهای آمینه غیر ضروری).
  4. ویتامین ها: بسیاری از غذاها حاوی ویتامین ها هستند ( مانندA کمپلکسB C ،D ، E و K)  ویتامین ها به بدن شما در استفاده از کربوهیدرات ها، چربی و پروتئین کمک می کننند.آن ها همچنین به تولید سلول های   خونی، هورمون ها ، مواد ژنتیکی و مواد شیمیایی به سیستم عصبی کمک می کنند. کمبود این ویتامین ها منجر به بیماری های مختلف می شود.
    در طول هضم ، مواد غذایی می توانند مواد مغذی خود را از دست بدهند. گاهی اوقات تولید کنندگان، غذاهای فرآوری شده را غنی سازی می کنند و مواد مغذی را به آن اضافه می کنند. بهتر است غذاهای تازه و طبیعی حاوی ویتامین در حالت طبیعی مصرف شود.
  5. مواد معدنی:مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر برای سلامت استخوان ها و دندان های شما مهم هستند. سدیم و پتاسیم در ترکیب با کلر (که معمولاً به آنها الکترولیت می گویند) به تنظیم تعادل آب و مواد شیمیایی در بدن شما کمک می کند. بدن شما به مقادیر کمتری از مواد معدنی مانند آهن ، ید ، روی ، مس ، فلوراید ، سلنیوم و منگنز نیاز دارد، که معمولاً به عنوان مواد معدنی کمیاب شناخته می شوند.
  6. آب :آب یک نیاز تغذیه ای حیاتی است که دست کم گرفته می شود. بسیاری از مواد غذایی ، به ویژه میوه ها ، حاوی مقدار زیادی آب هستند. آب تقریباً در همه عملکردهای اصلی بدن نقش دارد. دمای بدن را تنظیم می کند ، مواد مغذی و اکسیژن را از طریق جریان خون حمل می کند و به حمل مواد زائد کمک می کند. آب همچنین به مفاصل کمک کرده و از اندام ها و بافت ها محافظت می کند.

  7. فیبر : فیبر بخشی ازمواد غذایی گیاهی می باشد که بدن شما آن را جذب نمی کند. دو نوع اصلی محلول و نامحلول دارد و غذاهای غنی از فیبر معمولاً حاوی هر دو هستند.غذاهای سرشار از فیبر محلول شامل مرکبات، سیب، گلابی، زرد آلو، برگه آلو، بلغور جو دوسر، سبوس جو، جو و ... است. حبوبات مانند لوبیا، نخود فرنگی و ... نیز دارای فیبر محلول بالایی هستند. این نوع فیبر به کاهش کلسترول خون کمک کرده، افزایش قند خون را کنترل می کند و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود.فیبر نامحلول در بسیاری از سبزیجات ، سبوس گندم و نان های سبوس دار ، ماکارونی و غلات وجود دارد. فیبر نامحلول ، دستگاه گوارش را تحریک کرده و از یبوست جلوگیری می کند.


شناسه خبر : 18567
امتیاز شما برای این خبر: