رئیس اداره نظارت و ارزيابي بر فراوردههاي طبيعي، سنتي، مكمل، شيرخشك رژيمي و غذاي ويژه سازمان غذاودارو از بازرسي وپايش واحدهاي توليدي و شركت هاي پخش و كيفيت فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل، شيرخشك رژيمي و غذاي ويژه توليد شده، پس از ورود به بازار و برخورد قاطع با متخلفان این حوزه خبر داد.
سمانه سمیعی در گفتوگو با ایفدانا، اظهار کرد: به منظور نظارت بر فراورده هاي طبيعي سنتي، مكمل، شيرخشك رژيمي و غذاي ويژه چک لیست بازرسی در سال 1399 از واحدهای تولیدکننده این فراورده ها مطابق با الزامات استاندارد بین المللی تدوین و ابلاغ شده است.
وی با اشاره به بازرسی ادواری از واحدهای توليدی، شركت های پخش، داروخانه ها، عطاري ها و باشگاه های ورزشی، افزود: اجراي این بازرسیها توسط 65 دانشگاه علوم پزشکی درحال انجام است و به موازات آن بازرسی های سرزده و ضربتی از واحدهای توليدی و انبار شركتهای پخش، بصورت همزمان در سراسر كشور انجام میگیرد.
سمیعی خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع بیماری کووید 19 و محدودیت های بازرسی حضوری در واحدهای تولیدی، بازرسی ها به صورت آنلاین و با حضور بازرسین معاونت های غذا و دارو تابعه در محل انجام میگیرد که نقش بسزایی در این دوره برای کنترل و نظارت بر واحدهای تولیدی داشته است.
به گفته وی بازرسي نظارتي در سطح عرضه با امکان بررسی اصالت کالا با استفاده از بارکد های دوبعدی (زرد رنگ) یا امکان ارسال پیامک قسمت قابل خراش برچسب اصالت به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ برای عموم نظر به 100 در درصد شدن برچسب گذاری فرآورده های تحت نظارت اين اداره كل، مصرف کنندگان می توانند صحت اصالت کالا را بررسی نموده و از این طریق از اصیل بودن و مصرف فرآورده اطمینان حاصل کنند.
به همين منظور و براي كنترل اصالت سنجي بيشتر فراورده هاي تحت نظارت از نظر مندرجات بسته بندی و شناسه گذاری كالا در سال 1400 نيز بازرسی بصورت منظم و ماهيانه در سطح عرضه توسط بازرسين معاونت های غذا و دارو سراسر كشور در حال انجام است.
رئیس اداره نظارت و ارزيابي در فراوردههاي طبيعي، سنتي، مكمل، شيرخشك رژيمي و غذاي ويژه با بیان اینکه پايش كيفيت فرآوردههای توليد شده، پس از ورود به بازار يكی از راهكارهای مؤثر ایجاد رضايتمندی مصرفكنندگان نهايی است، تصریح کرد: نظارت بر فراورده های تحت نظارت اين اداره كل علاوه بر نظارت بر برچسب اصالت كالا و مندرجات بسته بندی، بصورت نظارت و کنترل در غالب طرح بازرسی، نمونه برداری و تجزيه و تحليل نتايج آزمون در بازه زمانی مشخص در سطح عرضه (PMQC) هر ساله در كل كشور انجام می شود.
وی با اشاره به گزارشهای مستند مبني بر شكايت از فراورده و وجود گزارشهایی مبني بر بروز عوارض ناخواسته دارويي غير متعارف عنوان کرد: تعیین نوع نمونه براي انجام طرح فوق الذكر (PMQC) با توجه به مدت اعتبار مجوز توليد ثبت شده در سامانه TTAC سازمان غذا و دارو و همچنين سابقه تولید، بالا بودن احتمال خطر در مصرف فرآورده، آلاینده های مایکوتوکسین و فلزات سنگین، شکایات واصله از مصرف کننده و یا معاونت های غذا ودارو تابعه، گزارشات دفتر نظارت و پایش فرآورده های سلامت، گروه هدف مصرف کننده فرآورده از عواملی هستند که در انتخاب محصولات برای مطالعات پس از ورود به بازار نقش دارند.
به گفته وی با تكيه بر بازرسي هاي مبتني بر ريسك، نظارت بيشتر ، بهبود فرايندهاي اجرايي و برنامه ريزي در اين خصوص و همچنين برخورد قانوني با متخلفين، اين اداره كل سعي در بهبود كيفيت فراورده هاي توليدي تحت نظارت در واحدهاي توليدي با رعايت زيرساخت هاي اصولي بر اساس شرايط خوب ساخت و همسو شدن با استانداردهاي بين المللي را دارد.