پنجشنبه 29 مهر
نسخه آزمایشی
1400/04/26

کنترل ضایعات مرغ در زنجیره تولید تا مصرف محصولات غذایی

کنترل ضایعات مرغ در زنجیره تولید تا مصرف محصولات غذایی

مدیرکل امور فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: استفاده از فراورده های جانبی غیر خوراکی مرغ، از اصلی ترین تقلبات حوزه صنایع غذایی است.

دکتر محمدحسین عزیزی در گفت و گو با ایفدانا، با اشاره به کنترل و مدیریت ضایعات حاصل از مرغ، عنوان کرد: کنترل و مدیریت ضایعات حاصله هم در صنایع تولید گوشت مرغ و در واحد های تولیدی انواع فرآورده های گوشتی که مرغ به عنوان اصلی ترین ماده اولیه آن مورد استفاده قرار می گیرد و نظارت های بهداشتی و ردیابی مصارف این ضایعات یا فرآورده های جانبی غیر خوراکی، به عنوان عوامل اصلی بروز تقلبات در صنایع غذایی مربوطه، از لحاظ بهداشتی و هم از منظر اقتصادی بسیار مورد توجه است.

وی با اشاره به عوامل موثر در ایجاد ضایعات گوشت مرغ (سایر طیور) در تمامی مراحل تولید تا عرضه، اظهار کرد: 1- شرایط نامطلوب تولید 2- شرایط نامساعد نگهداری ، سردخانه گذاری و کنترل دما حین سردخانه گذاری 3- اثرات ناشی از حمل و نقل و سیستم سرمایشی نامساعد درحین جابجایی 4- شرایط نامطلوب عرضه و توزیع  5- عدم ساماندهی صحیح ضایعات و فراورده های جانبی مرغ در کارخانجات فراورد های گوشتی مربوطه 6- عدم ساماندهی در خرده فروشی و مراکز فرآوری ، قصابیها و قطعه بندیها و شرایط نامناسب نگهداری 7 - از مهمترین بخشهای ایجاد ضایعات این فرآورده مهم ، عدم مصرف صحیح مرغ توسط مصرف کنندگان نیز نقش مهمی در ارزیابی ها دارد.

مرغ بسته بندی بخرید
مدیرکل امور فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: کنترل و پایش ها در تمامی موارد مذکور از مهمترین راهکارهای کنترل و کاهش ضایعات این محصول بسیار مهم و استراتژی در کلیه زنجیره تولید تا عرضه و مصرف بوده که نظارت بر حس انجام این امر بر عهده ناظرین بهداشتی مربوطه است.
 
دکتر عزیزی با اشاره به اینکه عرضه مرغ بصورت قطعه بندی و درجه بندی شده از نظر سازمان غذا و دارو می‌تواند بهترین روش عرضه برای مصارف خانوار باشد که ضمن اعمال کنترل های لازم به جهت سلامت محصول، می تواند کنترل لازم روی ضایعات حاصله و مصرف بهینه و مناسب آنها را نیز بدنبال داشته باشد، تصریح کرد: درجه بندی مرغ های قطعه بندی شده آماده مصرف نیز می تواند به انتخاب مصرف کننده کمک کرده و همچنین در نحوه قیمت گذاری فرآورد های مختلف مد نظر قرار گیرد./


شناسه خبر : 18425
امتیاز شما برای این خبر: