|
روغن کنجد صنعتی/ سنتی

روغن کنجد صنعتی/ سنتی

این روزها در تعدادی از فروشگاه‌های سطح شهر دستگاه‌های روغن‌گیری نه‌چندان بزرگی دیده می‌شود که با آن، در مقابل دید مشتری روغن دانه‌هایی چون کنجد و سیاهدانه را می‌گیرند و با این شعار که روغن در حضور خریدار استخراج می‌شود و بدون مواد نگهدارنده و هر گونه افزودنی دیگر است به مشتری عرضه می‌شود. این دستگاه‌ها که در ابعاد بزرگ‌تر در کارخانه‌جات روغن‌کشی نیز موجود است، فقط بخش کوچکی از خط تولید روغن‌گیری دانه‌ها را تشکیل می‌دهد و پس و پیش این دستگاه‌ها، وسایل و ملزوماتی است که به واسطه آن روی دانه‌ها و روغن خام استخراج شده عمل تصفیه و فرآیندهای مختلف و آزمایشات موشکافانه‌ای انجام می‌گیرد که متاسفانه در فروشگاه‌های مذکور این وسایل و مراحل حذف و فقط از دانه، روغن گرفته می‌شود آن هم در شرایط نه چندان بهداشتی و دور از آزمایشات و نظارت مسئولان فنی. حالا این روغنی که به گفته فروشندگان، طبیعی و سرشار از خواص تغذیه‌ای و درمانی است چه میزان سالم یا زیانبار است، موضوعی است که در این نوشتار به آن می‌پردازیم.   همه روغن‌های مایع، فسادپذیری بالایی دارد، بویژه انواع خام و تصفیه نشده آن. روغن کنجد و سیاهدانه‌ای که این روزها در برابر دید مشتری گرفته می‌شود روغنی خام و تصفیه نشده است.   این روغن باید بلافاصله پس از استخراج مصرف یا در غیر این صورت تصفیه شود. روغن خام حاوی صمغ، موم، ذرات ریز، رطوبت، اسیدهای چرب آزاد، اجزای دانه و ترکیبات زائد دیگری است که در اثر ماندگاری و مجاورت با هوا، نور، حرارت و رطوبت محیط دچار فعل و انفعالات میکروبی و شیمیایی مختلفی شده و بدون شک در اثر هیدرولیز و اکسیداسیون فاسد و مسموم می‌شود.   مصرف روغنی که در تماس با اکسیژن هوا اکسید شده به دلیل ایجاد رادیکال‌های آزاد مضر است و افزایش پراکسید، موجب بیماری‌های کرونر قلب، تصلب شرایین (سخت‌شدن رگ‌ها) و پیری زودرس می‌شود. بد نیست بدانید میزان حل شدن اکسیژن در روغن‌ها هشت برابر بیشتر از حل‌پذیری آن در آب است. ضمن این‌که روغن هیدرولیز شده سرطانزاست و مواد مغذی خود را از دست داده و خواص درمانی را که فروشنده ادعا می‌کند، نخواهد داشت. چنین روغن‌هایی به دلیل نقطه دود پایین برای تفت دادن مواد غذایی هم مناسب نیستند.   نکته دیگر آن که اگر دانه‌های کنجد در شرایط نامساعد محیطی ،آلوده به انواعی از کپک‌ها شده باشد روغن آن براحتی مسموم و مصرف آن برای کبد زیانبار خواهد بود. نگهداری چندروزه روغن خام در مخازن موجود در فروشگاه‌ها و ترکیب آن با روغن‌های تازه استخراج شده سبب تعرق و تشکیل رسوب لجنی و ابری شکلی در روغن می‌شود که مصرف آن فوق‌العاده زیانبار است و از همه مهم‌تر آن که دستگاه‌های روغن‌گیری دست‌کم در پایان هر روز کاری باید با مواد خاصی شستشو داده شود که متاسفانه چنین کاری انجام نمی‌شود. در نتیجه برای مصارف درمانی یا پخت و پز لزوما از روغن‌های تصفیه‌شده‌ای که دارای پروانه بهره‌برداری، مجوز بهداشت، مهر استاندارد و تاریخ مصرف هستند، استفاده کنید و این را هم بدانید که مواد نگهدارنده روغن‌ها اغلب از انواع آنتی‌اکسیدان‌های مفید و طبیعی همچون ویتامین Eو A هستند.   مهندس کلاهدوز کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا وداروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور
روغن کنجد صنعتی/ سنتی

روغن کنجد صنعتی/ سنتی

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی...

تشریح موضوع تاریخ انقضا خامه های یک شرکت ل...

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی ب...

تفریحات خود را با استفاده از محصولات غیر م...

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی ب...

آبلیمو خالص وغير بازسازي شده " صدر صد طبیعی...

آغاز برنامه عملیاتی پایش و پالایش برچسب فرآ...

آغاز برنامه عملیاتی پایش و پالایش برچسب فرآ...

آخرین اخبار

روابط عمومي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شيراز خبر داد:

سردرد راجعه با مصرف بیش از حد داروهای درمان سردرد

به گزارش مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم، مصرف بیش از حد داروها در درمان سردردهای مکرر خود می تواند باعث سردرد راجعه شود؛ بنابراین باید مصرف این داروها محدود و برنامه ریزی شده باشد. " دکتر شاهرخ" گفت: "سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو" یک اختلال سردرد ثانویه است، که اغلب مدیریت اختلالات سردرد اولیه را پیچیده می کند. مشخصات این نوع سردرد به این صورت است که در 15 روز یا بیشتر در هر ماه و به دلیل استفاده مداوم و بیش از حد داروهای درمان سردرد حاد زمینه ای، به مدت بیش از سه ماه، اتفاق می افتد. این نوع سردرد به عنوان سردرد راجعه نیز شناخته شده است. میگرن شایع ترین اختلال سردرد اولیه همراه با سردرد راجعه است. 
چهارشنبه ۰۷ تیر ۱۳۹۶ ۰۹:۴۸
در معاونت غذا و داروی ارومیه:

انجام ممیزی مراقبتی سیستم مدیریت کیفیت بر مبنای 9001 ISO در اداره نظارت بر مواد غذایی

ممیزی مراقبتی سیستم مدیریت کیفیت بر مبنای 9001 ISO در مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی انجام شد.
یکشنبه ۰۴ تیر ۱۳۹۶ ۱۵:۰۴
مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي دانشگاه همدان تاكيد كرد:

لزوم توجه به برنامه غذايي صحيح پس از ماه مبارك رمضان

مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي دانشگاه همدان بر لزوم توجه به برنامه غذايي صحيح پس از ماه مبارك رمضان تاكيد كرد.
یکشنبه ۰۴ تیر ۱۳۹۶ ۰۸:۳۹
امروز برگزار شد:

جلسه ویدئو کنفرانس دبیر معاونتهای غذا و داروی منطقه آمایشی سه کشور با رئیس سازمان غذا و دارو

جلسه ویدئو کنفرانس دبیرمعاونتهای غذا و داروی منطقه آمایشی سه کشور با رئیس سازمان غذا و دارو امروز برگزار شد.
شنبه ۰۳ تیر ۱۳۹۶ ۱۳:۱۸
کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی کرمانشاه عنوان کرد:

تغذیه بیماران اسپکتروم اوتیسم

کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: اختلالات اسپکتروم اوتیسم یا ASD یک بیماری پیچیده و عصبی است که معمولا در طول سه سال اول زندگی ظاهر می شود.
شنبه ۰۳ تیر ۱۳۹۶ ۱۰:۵۴
روغن کنجد صنعتی/ سنتی

روغن کنجد صنعتی/ سنتی

این روزها در تعدادی از فروشگاه‌های سطح شهر دستگاه‌های روغن‌گیری نه‌چندان بزرگی دیده می‌شود که با آن، در مقابل دید مشتری روغن دانه‌هایی چون کنجد و سیاهدانه را می‌گیرند و با این شعار که روغن در حضور خریدار استخراج می‌شود و بدون مواد نگهدارنده و هر گونه افزودنی دیگر است به مشتری عرضه می‌شود. این دستگاه‌ها که در ابعاد بزرگ‌تر در کارخانه‌جات روغن‌کشی نیز موجود است، فقط بخش کوچکی از خط تولید روغن‌گیری دانه‌ها را تشکیل می‌دهد و پس و پیش این دستگاه‌ها، وسایل و ملزوماتی است که به واسطه آن روی دانه‌ها و روغن خام استخراج شده عمل تصفیه و فرآیندهای مختلف و آزمایشات موشکافانه‌ای انجام می‌گیرد که متاسفانه در فروشگاه‌های مذکور این وسایل و مراحل حذف و فقط از دانه، روغن گرفته می‌شود آن هم در شرایط نه چندان بهداشتی و دور از آزمایشات و نظارت مسئولان فنی. حالا این روغنی که به گفته فروشندگان، طبیعی و سرشار از خواص تغذیه‌ای و درمانی است چه میزان سالم یا زیانبار است، موضوعی است که در این نوشتار به آن می‌پردازیم.   همه روغن‌های مایع، فسادپذیری بالایی دارد، بویژه انواع خام و تصفیه نشده آن. روغن کنجد و سیاهدانه‌ای که این روزها در برابر دید مشتری گرفته می‌شود روغنی خام و تصفیه نشده است.   این روغن باید بلافاصله پس از استخراج مصرف یا در غیر این صورت تصفیه شود. روغن خام حاوی صمغ، موم، ذرات ریز، رطوبت، اسیدهای چرب آزاد، اجزای دانه و ترکیبات زائد دیگری است که در اثر ماندگاری و مجاورت با هوا، نور، حرارت و رطوبت محیط دچار فعل و انفعالات میکروبی و شیمیایی مختلفی شده و بدون شک در اثر هیدرولیز و اکسیداسیون فاسد و مسموم می‌شود.   مصرف روغنی که در تماس با اکسیژن هوا اکسید شده به دلیل ایجاد رادیکال‌های آزاد مضر است و افزایش پراکسید، موجب بیماری‌های کرونر قلب، تصلب شرایین (سخت‌شدن رگ‌ها) و پیری زودرس می‌شود. بد نیست بدانید میزان حل شدن اکسیژن در روغن‌ها هشت برابر بیشتر از حل‌پذیری آن در آب است. ضمن این‌که روغن هیدرولیز شده سرطانزاست و مواد مغذی خود را از دست داده و خواص درمانی را که فروشنده ادعا می‌کند، نخواهد داشت. چنین روغن‌هایی به دلیل نقطه دود پایین برای تفت دادن مواد غذایی هم مناسب نیستند.   نکته دیگر آن که اگر دانه‌های کنجد در شرایط نامساعد محیطی ،آلوده به انواعی از کپک‌ها شده باشد روغن آن براحتی مسموم و مصرف آن برای کبد زیانبار خواهد بود. نگهداری چندروزه روغن خام در مخازن موجود در فروشگاه‌ها و ترکیب آن با روغن‌های تازه استخراج شده سبب تعرق و تشکیل رسوب لجنی و ابری شکلی در روغن می‌شود که مصرف آن فوق‌العاده زیانبار است و از همه مهم‌تر آن که دستگاه‌های روغن‌گیری دست‌کم در پایان هر روز کاری باید با مواد خاصی شستشو داده شود که متاسفانه چنین کاری انجام نمی‌شود. در نتیجه برای مصارف درمانی یا پخت و پز لزوما از روغن‌های تصفیه‌شده‌ای که دارای پروانه بهره‌برداری، مجوز بهداشت، مهر استاندارد و تاریخ مصرف هستند، استفاده کنید و این را هم بدانید که مواد نگهدارنده روغن‌ها اغلب از انواع آنتی‌اکسیدان‌های مفید و طبیعی همچون ویتامین Eو A هستند.   مهندس کلاهدوز کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا وداروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور
شنبه ۰۳ تیر ۱۳۹۶ ۰۹:۰۵
در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان برگزار شد:

راهپیمایی پر شور روز جهانی قدس با حضور کارکنان معاونت غذا و داروی دانشگاه همدان

کارکنان معاونت غذا و داروی دانشگاه همگام با مردم روزه دار همدان با حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس بر لزوم آزادی بیت‌المقدس و رهایی مردم بی دفاع فلسطین از جنایات رژیم اشغالگر قدس تاکید کردند. 
شنبه ۰۳ تیر ۱۳۹۶ ۰۹:۰۱
توسط مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو کرمانشاه صورت گرفت:

کشف 3 تُن "دستمال کاغذی" غیربهداشتی در کارگاه خانگی در کرمانشاه

مدیر نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از کشف بیش از سه تُن دستمال کاغذی غیربهداشتی در یک کارگاه خانگی در کرمانشاه خبر داد.
پنجشنبه ۰۱ تیر ۱۳۹۶ ۰۹:۴۳
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو مشهد:

تشریح موضوع تاریخ انقضا خامه های یک شرکت لبنی

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موضوع تاریخ انقضا  خامه های یک شرکت لبنی را تشریح کرد.
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ۱۶:۱۹
معاونت غذا و داروی قزوین

بسته حمایتی تغذیه ای بین تعدادی از ایتام و مستمندان در قزوین توزیع شد

توسط  پرسنل معاونت های غذا و دارو ، بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین تعدادی بسته ی حمایتی تغذیه ای در بین مستمندان توزیع شد
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ۰۸:۵۲
معاونت غذا و داروی قزوین

برگزاری جلسه کمیته برونسپاری در معاونت غذا و داروی قزوین

جلسه کمیته برونسپاری در معاونت غذا و داروی قزوین برگزار شد
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ۰۸:۰۵
امروز در همدان برگزار شد:

نخستین جلسه ویدئو کنفرانس معاونان و مدیران غذا و دارو کلان منطقه سه آمایشی کشور در سال جاری

نخستین جلسه ویدئو کنفرانس معاونان و مدیران غذا و دارو کلان منطقه سه آمایشی به میزبانی معاونت غذا و داروی همدان برگزار شد.
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۴۷
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران :

برگزاری اولین کمیته آزمایشگاه همکار در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران

اولین جلسه کارشناسی، هماهنگی برنامه ریزی و اجرایی آزمایشگاه همکار و مجاز معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران در روز سه شنبه 30 خرداد سال 96 در معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران برگزار شد.
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۳۵
معاونت غذا و داروی قزوین

برگزاری جلسه کمیته نظام مشارکت معاونت غذا و دارو در معاونت غذا و داروی قزوین

جلسه کمیته نظام مشارکت معاونت غذا و دارو در معاونت غذا و داروی قزوین برگزار شد
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ۱۳:۲۳
معاونت غذا و داروی قزوین

بازدید مدیر نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی و نماینده سازمان بازرسی استان از انبار شرکت پاکشو

مدیر نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی و نماینده سازمان بازرسی استان از انبار شرکت پاکشوبازدید کردند
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ۱۲:۳۸
یزد:

کشف بیش از 1.5 تن چای قاچاق از سطح بازار

بیش از 1.5 تن چای قاچاق در استان یزد کشف و ضبط شد.
سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ۰۹:۳۳
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو:

تفریحات خود را با استفاده از محصولات غیر مجاز همراه نکنید!

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو گفت:  محصولات فله ای که در مرکز تفریحی و فروشگاه ها عرضه می شود فاقد مجوز هایی  بهداشتی می باشند.
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ ۱۲:۳۹
مدیر کل دفتر بازرسی و امور حقوقی سازمان غذا و دارو:

سفارش آگهی به شبكه‌هاي ماهواره‌اي، پَروار کردن معاندان نظام است/ عدم تشخیص دوغ و دوشاب فراورده های سلامت

مدیر کل دفتر بازرسی و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با تاکید بر غیرقانونی بودن  سفارش آگهی به  شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان  در آنها ‌زبان توسط شرکتهای داخلی کشور وعدم وجود نظارت بر ماهیت  سلامت محصولات تبلیغی،از آنها خواست به کسانی که هدفشان مقابله با اصل جمهوری اسلامی است  کمک مالی  نکنند.
یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۵۲
سه شنبه به میزبانی دانشگاه همدان برگزار می شود:

دومین جلسه ویدئو کنفرانس معاونان و مدیران غذا و دارو کلان منطقه سه آمایش

جلسه ویدئو کنفرانس معاونان و مدیران غذا و دارو کلان منطقه سه آمایشی سی خرداد ماه سالجاری برگزارمی شود.
یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ۱۳:۰۴
کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان خبر داد:

کشف انواع فرآورده های غذایی تاریخ گذشته

کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان، ازکشف انواع فرآورده های غذایی تاریخ گذشته خبر داد.
یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ۱۰:۴۲