کد خبر : 20994 تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ ۰۹:۰۱

روابط عمومی معاونت غذا و دارو شیراز اعلام کرد:

انتشار چهل و یکمین شماره از هفته نامه دانستنی های غذا و دارو

اگر تکرر دفع مدفوع سه بار در روز یا بیشتر شود یا دفع مدفوع در طول یک روز به همراه خون باشد، فرد دچار اسهال شده است که عمدتا به همراه دل پیچه، تهوع و استفراغ است.

اگر مدت زمان اسهال کمتر از 2 هفته شود، اسهال از نوع حاد، اگر بیشتر از 2 هفته شود، اسهال از نوع پایدار و اگر بیش از 30 روز شود، اسهال از نوع مزمن است.



به گزارش ایفدانا -و به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو شیراز: اگر تکرر دفع مدفوع سه بار در روز یا بیشتر شود یا دفع مدفوع در طول یک روز به همراه خون باشد، فرد دچار اسهال شده است که عمدتا به همراه دل پیچه، تهوع و استفراغ است.

اگر مدت زمان اسهال کمتر از 2 هفته شود، اسهال از نوع حاد، اگر بیشتر از 2 هفته شود، اسهال از نوع پایدار و اگر بیش از 30 روز شود، اسهال از نوع مزمن است.

دکتر هاجرهمتیان کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم بیان کردند که :

 

اسهال بیماری ست که طیف بروز آن از بسیار خفیف تا تهدید کننده حیات است.

علل اسهال

علل بروز اسهال بسیار متفاوت است:

اسهال ناشی از ویروس (بخصوص نوروویروس و روتاویروس)

اسهال ناشی از باکتری (بخصوص اشرشیاکلای و کمپیلوباکتر) موجود در مواد غذایی آلوده

اسهال ناشی از انگل (انگل های عامل ژیاردیا) موجود در آب آلوده

اسهال مسافرتی

اسهال ناشی از اضطراب

اسهال ناشی از حساسیت به مواد غذایی

اسهال ناشی از عوارض دارویی

اسهال ناشی از سندروم روده تحریک پذیر

علائم

طیف علائم اسهال بسیار وسیع است، علائمی نظیر: نیاز فوری به سرویس بهداشتی، دل درد، دل پیچه، تغییر رنگ مدفوع، وجود چرک، خون یا چربی در مدفوع، تهوع و استفراغ، ضعف بدنی و خستگی عمومی.

به طور کلی، اسهال را در دو دسته ی عفونی و غیر عفونی طبقه بندی می کنند. این طبقه بندی به تعیین نوع درمان کمک می کند. اسهال های غیر عفونی، اسهال های خفیف و بدون تب و دل درد هستند که علت ایجاد آنها معمولا ویوروس ها هستند. اسهال های عفونی، اسهال های شدیدی هستند که گاهی خونی هستند به همراه تب و دل درد که عامل ایجاد آنهای باکتری ها و انگل ها هستند.

برای مطالعه بیشتر این هفته نامه می توانید به لینک زیر مراجعه فرمائید:

http://fdo.sums.ac.ir/Guest/Research_Development/KnowFoodDrug.aspx