کد خبر : 20572 تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ۱۰:۵۴

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی فسا:

آنچه باید در زمان خرید مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی توجه کنیم.

وجود پروانه بهداشتی بر روی بسته بندی محصولات خوراکی، آرایشی و بهداشتی اطمینان خاطر مصرف کننده از سلامت آن را تأمین می کند .



به گزارش ایفدانا، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: وجود پروانه بهداشتی بر روی بسته بندی محصولات خوراکی، آرایشی و بهداشتی اطمینان خاطر مصرف کننده از سلامت آن را تأمین می کند .

مهندس زهرا مجدی با اشاره به خرید محصولات تولید داخل خاطرنشان کرد: هنگام خرید این محصولات دقت کنید برچسب آنها حاوی مطالبی باشد که به صورت واضح ، خوانا و پاک نشدنی بر روی بسته بندی درج شده باشد. این موارد شامل نوع فرآورده و نام تجاری آن و شماره پروانه بهداشتی ساخت یا شماره شناسه نظارت کارگاهی،  تاریخ تولید و انقضا ، وزن خالص ، شماره سری ساخت ، ترکیبات یا مواد تشکیل دهنده ، نام و نشانی تولید کننده یا بسته بندی کننده، جدول نشانگر رنگی تغذیه ای ، شرایط نگهداری محصول ،هشدارها( در صورت لزوم) ، نحوه مصرف و عبارت " ساخت ایران" میباشد.

از خرید مواد غذایی فله ای و یا محصولات دارای بسته بندی فاقد مشخصات فوق پرهیز کنید ، چرا که ممکن است در شرایط غیر بهداشتی و بدون رعایت استانداردهای مربوطه تولید شده باشد. و در صورت بروز مشکل پیگیری قانونی امکانپذیر نیست.و همچنین به دلیل نداشتن بسته بندی مناسب در معرض آلودگی ثانویه قرار دارد.

 وی همچنین در خصوص خرید محصولات خارجی افزود: کلیه محصولات خارجی باید دارای برچسب ردیابی ، کنترل اصالت و سلامت کالا باشند. مواردی که روی برچسب مشاهده می گردد شامل : GTN ( شناسه تجاری فرآورده) : شماره 14 رقمی که برای هر نوع فرآورده در سطح جهان اختصاصی است. UID  ( شناسه ردیابی و رهگیری) : شماره ای 20 رقمی که برای هر واحد فرآورده بر اساس استاندارد اختصاص داده شده است.  LOT( سری ساخت) : شماره ای است که شرکت تولید کننده به هر سری ساخت محصول اختصاص می دهد . EXP( تاریخ انقضا) : بصورت روز/ ماه /سال ، کد 16 رقمی :که زیر لایه اسکرچ وجود دارد و برای هر کالا اختصاصی است.  بارکد دوبعدی: جهت امنیت برچسب لحاظ شده و با بارکد خوان ویژه بازرسین خوانده می شود.     شماره تلفن مستقیم 6185-021 ، سایت سامانه به آدرس WWW.TTAC.IR ،

مهندس مجدی در پایان گفت: نشانگر رنگی تغذیه ای مشابه یک متخصص تغذیه ، راهنمایی مطمئن برای ارتقای سلامتی است و کمک می کند تا بتوانید با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی ، بیماری های احتمالی و نیازهای فردی، انتخاب مناسبی از یک محصول غذایی داشته باشید.

چراغ راهنمای تغذیه ای میزان 5 شاخص مهم مؤثر در سلامتی را در هر سهم محصول مورد نظر به شما می دهد :میزان انرژی ( برحسب کیلوکالری) میزان قند ، چربی کل ، نمک و اسیدهای چرب ترانس ( برحسب گرم ) . میزان شاخص های مذکور با سه رنگ قرمز ، نارنجی و سبز مشخص می شود. رنگ سبز شما را به یک انتخاب مطمئن و سالم راهنمایی می کند و نشان می دهد آن شاخص در مقادیر مناسب سلامتی در محصول وجود دارد و مصرف آن مشکل ساز نیست. رنگ نارنجی نشان می دهد محصول میزان متوسطی از شاخص مورد نظر دارد و شما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می کند. رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن شاخص مورد نظر در محصول است و در مصرف آن ، مخصوصا برای افراد دارای مشکل ، احتیاط لازم است و باید دقت کنید با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط جسمانی چه وقت و چه مقدار از محصول مصرف کنید.