به گزارش خبر نگارایفدانا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو تهران: پست، کهنترین و گستردهترین نوع ابزار ارتباطی بین مردم یک کشور با ساکنان دیگر سرزمینها و مناطق جهان است. هر پستچی از انجام 3000 سفر جلوگیری میکند که هر سفر افزون بر هزینه، پیامدهای دیگری چون اتلاف وقت، فشارهای عصبی و روحی، آلودگی هوا و انواع خسارتهای احتمالی مالی و جانی را نیز به همراه دارد.
همچنین: اتحادیه جهانی پست نخستین انجمن در جهت همکاری بین کارکنان بخش پست و از مؤسسات تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است. اتحادیه جهانی پست با تصویب معاهده برن در سال ۱۸۷۴ تأسیس شد. اتحادیه جهانی پست ازنظر قدمت و سابقه دومین سازمان بینالمللی جهانی محسوب میشود. در ۱۸۷۸ عنوان اتحادیه عمومی پستها تبدیل به اتحادیه جهانی پست شد. هدف این اتحادیه کمک به سازماندهی و بهبود بخشیدن خدمات پستی در سطح بینالمللی است. مقر اصلی اتحادیه در برن، سوئیس است.
هدف اتحادیه جهانی پست شامل سازماندهی و کامل نمودن خدمات پستی؛ ارتقا و توسعهٔ همکاریهای بینالمللی؛ ارائهٔ کمکهای فنی و نظرهای مشورتی به کشورهای نیازمند عضو اتحادیه؛ ایفا کردن نقش رابط و میانجیتر بین اعضا؛ تنظیم و تصویب قوانین برای تبادلات پستی بینالمللی؛ ارائهٔ توصیههایی در جهت برانگیختن سطح رشد در مراسلات وامانات پستی و بهبود کیفیت این خدمات برای مشتریان است.
فعالیتهای پستی در ایران، قدمتی سههزارساله دارد و حتی برخی از مورخین، ایرانیان را مبتکر ارتباط پستی میدانند. در سال 1297 ه.ق ناصرالدینشاه دستور داد تا مؤسسه پست آن روزبه وزارت تبدیل شود و اداره آن را به امین ازملک، وزیر وظایف و رئیس دارالشورا سپرد.
پس از صدارت امیرکبیر، تحولات تازهای در پست کشور ایجاد گردید، فعالیت پستی کشورهای استعمارگر تعطیل شد و پیکهای پست ایران، بانظم و نظامی تازه که امیرکبیر ایجاد کرده بود با سرعت و دقت بسیار، امور مراسلاتی را انجام میدادند. شایانذکر است که چون پست در ایران از قدمتی طولانی برخوردار است، از فعالیت چاپارهای قدیم تا پست پیشرفته کنونی، ابزار و آثاری گرانبها و دیدنی گردآوریشده است که در موزه پست نگهداری میشود./
انتهای پیام