کد خبر : 19923 تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷ ۱۵:۰۸

روابط عمومی معاونت غذاودارو شیراز اعلام کرد:

کم شدن درک طعم و مزه ی غذا با مصرف طولانی مدت یکی از دارو های فشار خون

بیمارانی که دارو های فشار خون مصرف می کنند و از تغییر در درک مزه و احساس چشایی خود شکایت می کنند باید مراقب کم شدن زینک در بدن خود باشند بیماران می توانند به صورت روزانه مکمل زینک را مصرف کنند تا از این عارضه داروی کاپتو پریل جلوگیری کنند



به گزارش ایفدانا - و به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو شیراز: کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم شیراز گفت: بیماری فشار خون یک بیماری مزمن است که بیماران نیاز به مصرف طولانی مدت دارو های کنترل کننده فشار خون دارند. بعضی از این دارو ها مانند کاپتو پریل در صورت مصرف طولانی مدت باعث کاهش زینک ( روی) در بدن و به دنبال آن باعث کم شدن ادراک طعم و مزه غذا می شود. کاپتو پریل، دارویی است از دسته دارو های مهار کننده آنژیوتانسین که با مهار ساخت آنژیوتانسین باعث گشادی عروق و کاهش فشار خون می شود. این دارو برای درمان فشار خون بالا، نارسایی احتقانی قلب، مشکلات کلیه ناشی از دیابت و بهتر شدن کیفیت زندگی پس از حمله قلبی مورد استفاده قرار می گیرد.

دکتر فاطمه فاقعی گفت: زینک یکی از  عناصر طبیعی ومورد نیاز بدن است. وجود زینک برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود رشد و سلامتی نوزادان وکودکان، پیش گیری از عفونت های دستگاه تنفسی، بیماری التهابی روده، اختلال بیش فعالی، افزایش توانایی باروری در زنان ضروری است. از آنجا که بدن انسان مقدار زیادی زینک را ذخیره نمی کند، باید به طور منظم از طریق رژیم غذایی مصرف شود. زینک به طور معمول در غذاهایی مانند گوجه فرنگی، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، حبوبات، آجیل مانند بادام زمینی و بادام وجود دارد.

بیمارانی که دارو های فشار خون مصرف می کنند و از تغییر در درک مزه و احساس چشایی خود شکایت می کنند باید مراقب کم شدن زینک در بدن خود باشند بیماران می توانند به صورت روزانه مکمل زینک را مصرف کنند تا از این عارضه داروی کاپتو پریل جلوگیری کنند.

برای مصرف مکمل زینک و یا آگاهی بیشتر از دارو های کاهنده فشار خون با مرکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم و یا شماره های 1490 و 07132331017 تماس حاصل فرمایید.