کد خبر : 18720 تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ ۱۰:۳۲

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه همدان اظهار کرد:

اهمیت سیر به عنوان گیاه دارویی مفید در سبد غذایی

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه همدان بر اهمیت سیر به عنوان گیاه دارویی مفید در سبد غذایی تاکید کرد.



به گزارش ایفدانا - به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر نگار مهری گفت: سیر یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید است که در سراسر جهان یافت می شود و استان همدان نیز با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی پتانسیل بالایی جهت تولید و برداشت این محصول معجزه گر دارد.

وی با اشاره به  خواص درمانی بسیار متعدداین گیاه دارویی در کتب طب سنتی و حتی پژوهش های اخیر افزود: سیر با تولید ماده شیمیایی به نام آلیسین می تواند انواع بسیاری از التهاب ها، عفونت ها را بهبود بخشد.

مهری، کاهش فشارخون،قند خون، کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید و بهبود بیماری های قلبی را از دیگرخواص مهم درمانی سیر برشمرد.

وی اظهار کرد: در بعضی مقاله ها به اثرات مفید سیر در پیشگیری از بروز سرطان کولون،معده،سینه،پروستات،ریه و... اشاره شده است.

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه افزود: از این گیاه دارویی پرخاصیت میتوان در درمان تب، انواع سرفه،سردرد، معده درد، درد مفاصل، آسم و برونشیت نیز استفاده کرد.

مهری یاد آور شد: مصرف سیر به صورت کلی در افراد سالم ایمن است ولی توجه  به  احتمال افزایش ضربان قلب، نفخ، تهوع و استفراغ، اسهال و در موارد خاص به افزایش ریسک خونریزی بعد از عمل جراحی در فرد ضروری است.

وی به تداخلات پر اهمیت سیر با داروهای شیمیایی اشاره و اظهار کرد: داروهایی همچون ایزونیازید، داروهای مورد استفاده در درمان  HIV/AIDS ، داروهای پیشگیری از بارداری و وارفارین از موارد مهم تداخلات دارو های شیمیایی و گیاهی است.