کد خبر : 18655 تاریخ انتشار : چهارشنبه ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ ۱۰:۰۶

کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

مردم از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه پرهیز کنند.

کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد به شهروندان استان توصیه کرد که برای حفظ سلامتی خود از لبنیات پاستوریزه موجود در بازار استفاده کنند.



به گزارش ایفدونا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی این دانشگاه به شهروندان استان توصیه کرد که برای حفظ سلامتی خود از لبنیات پاستوریزه موجود در بازار استفاده کنند.

حسین زارع بیدکی افزود: در حال حاضر در بازار 2 نوع محصول لبنی با عنوان سنتی و پاستوریزه عرضه می شود که به علت تبلیغات غیر واقعی تعدادی از مصرف کنندگان به مصرف نوع سنتی آن تمایل پیدا کردند.

وی تاکید کرد: با توجه به نبودن تجهیزات پاستوریزاسیون شیر در فرآیند سنتی مصرف این محصول ممکن است منجر به ابتلا مصرف کنندگان به تب مالت و سایر بیماری ها شود.

وی اضافه کرد: هرچند ماده اولیه هر 2 محصول شیر خام است ولی تفاوت های بسیاری در این 2 محصول وجود دارد.

این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: محصول سنتی بازار عموما در کارگاه‌هایی که مجوز یا پروانه ای از مراکز بهداشتی ندارند و صرفا از مجامع صنفی پروانه کسب دارند تولید می شود.

زارع بیدکی اظهار کرد: مطابق قانون تولید کننده سنتی فقط مجاز به تولید و عرضه ماست و دوغ است، صرفا می‌ تواند این دو محصول را به مصرف کننده نه مغازه های فروش مواد غذایی عرضه کند، به عبارتی فروشگاه های مواد غذایی حق فروش لبنیات سنتی را ندارند.

وی بیان کرد: محصول لبنی سنتی به خصوص پنیر، خامه ،سرشیر و بستنی نقش بسیار زیادی در این چند سال اخیر در افزایش موارد ابتلا به بیماری خطرناک تب مالت و ... داشته اند.

وی تصریح کرد: در حالیکه تولید لبنیات پاستوریزه صرفا در کارخانه با نظارت بازرسان وزارت بهداشت و سازمان استاندارد ملی انجام می شود.

وی ادامه داد: این واحدها ملزم به رعایت ضوابط بهداشتی هستند و پس از اخذ مجوز سازمان غذا و دارو همچنین پس از اخذ گواهی استاندارد حق تولید و عرضه محصول تولیدی خود را دارند.

زارع بیدکی یادآور شد: سازمان غذا و دارو برای حفظ سلامت مصرف کنندگان قبل از صدور پروانه و اجازه تولید، تولید کننده را مکلف به مواردی می کند.

وی این موارد را خریداری و نصب تجهزات از قبیل دستگاه پاستوریزه ، سردخانه، تانک استیل، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مواد غذایی در کارخانه تحت عنوان واحد کنترل کیفیت شیرخام و محصول نهایی ذکر کرد.

وی ادامه داد: استخدام حداقل یک نفر کارشناس تغذیه یا صنایع غذایی به عنوان مسئول فنی کارخانه که مکلف به حضور در زمان تولید و بسته بندی در کارخانه است و تولید بدون حضور مسئول فنی تخلف بهداشتی و منجر به پلمپ خط تولید و ضبط محصولات به نفع دولت می شود.

وی یادآور شد: همچنین کارخانه پس از تایید قابلیت مصرف محصول توسط مسئول فنی حق عرضه محصول را دارد ، درج تاریخ تولید و انقضا سایر اطلاعات مفید برای مصرف کنندگان، از الزامات دیگر می باشد.

این کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در خصوص علت اقبال مصرف کنندگان به محصولات لبنی سنتی می توان به برخی عوامل اشاره کرد.

زارع بیدکی تبلیغ غیر واقعی این محصولات توسط فروشندگان به علت سود بالاتر، ارزانتر بودن محصول نسبت به نوع پاستوریزه و وجود شایعاتی غیرواقعی در خصوص استفاده از نگهدارنده در صنایع لبنی عنوان کرد.