کد خبر : 18462 تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۰۹:۱۸

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی فسا:

اجرای طرح نشانگر رنگی تغذیه ای برای کلیه محصولات غذایی و آشامیدنی در فسا

 نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، چربی ترانس، نمک و قند به سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز در هر سهم ماده غذایی می باشد که بر اساس میزان ترکیبات رنگ آن متفاوت است. قرمز برای میزان زیاد، نارنجی متوسط و سبز اندک است.



به گزارش ایفدانا، مهندس زهرا مجدی مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا از اجرای کامل طرح نشانگر رنگی تغذیه ای برای کلیه محصولات غذایی و آشامیدنی در واحد های تولیدی شهرستان فسا خبر داد و بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی فسا از پیشرو ترین دانشگاه ها در اجرای طرح نشانگر رنگی تغذیه ای می باشد .

مجدی گفت: در راستای اجرای برنامه ششم توسعه و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر و از آنجا که بر اساس آمار موجود بیش از 39 درصد مرگ و میر در کشور ما از بیماری های قلبی - عروقی ناشی می شود که جزو بیماری های غیرواگیر محسوب می شود و عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی ناسالم و عادات غذایی غلط در ایجاد ان نقش دارند برای حل این مشکل سازمان غذا و دارو تصمیم به ایجاد تحول در لیبل گذاری مواد غذایی گرفته است و نسبت به اجباری نمودن درج نشانگر رنگی بر روی بسته بندی های مواد غذایی اقدام نموده است با اجرای این دستورالعمل تولید کنندگان مواد غذایی ملزم به درج اطلاعات تغذیه ای به صورت نشانگر رنگی(چراغ راهنمای تغذیه ای) می باشند.

وی اظهار داشت: این نشانگر بر اساس میزان چربی کل، چربی ترانس، نمک و قند به سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز در هر سهم ماده غذایی می باشد که بر اساس میزان ترکیبات رنگ آن متفاوت است. قرمز برای میزان زیاد، نارنجی متوسط و سبز اندک است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف کننده می دهد تا ماده غذایی مورد نظر خود را بر اساس الگوی مصرف و یا محدودیت های مصرفی انتخاب کند به عنوان مثال مصرف کننده می تواند از بین دو فرآورده تن ماهی نوع مورد خود را بر حسب میزان چربی کل، چربی ترانس، نمک و قند انتخاب نماید.