کد خبر : 15851 تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۶ ۱۰:۰۸

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در آستانه روز جهانی غذا:

بیان مهمترین اقدامات غذایی سالهای اخیر/ ارتقا سلامت عصاره فعالیتها

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در استانه روز جهانی غذا  درباره برخی از مهمترین اقدامات اداره کل متبوعش در سالهای اخیر توضیحاتی ارائه داد.



دکتر بهروز جنت، مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در استانه روز جهانی غذا  درباره برخی از مهمترین اقدامات اداره کل متبوعش در سالهای اخیر با خبرنگارپایگاه خبری سازمان غذا و دارو " ایفدانا " گفتگو کرد :
اداره کل  نظارت بر امور غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در راستای تلاش برای کاهش بیماریهای غیر واگیر در سالهای اخیراقدامات مهمی انجام داده است که پس از برنامه ریزی و سیاستگذاریهای کلان و البته  با بهره گیری از پتانسیلهای معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به ثمر رسانده است.
ارتقاء ایمنی و سلامت فرآورده های لبنی از جمله برنامه هایی که در سازمان غذا و دارو انجام شده که برنامه تشدید نظارت بر فرآورده های لبنی در راس آن قرار گرفته است.
با پیگریهای موارد عدم انطباق موجود و اطمینان سنجی از  گوشتهای جدا سازی شده با روش مکانیکی یا همان خمیر مرغ د ر فرآورده های گوشتی برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت فرآورده های پروتئینی  رقم خورد تا خیال مصرف کنندگان  تا حد زیادی سلامت فرآورده های گوشتی راحت شود.
در برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت فرآورده های روغن  نیز به موضوع کاهش اسید های چرب ترانس در روغن های سرخ کردنی، خانوار، مارگارین سفره، مینارین شیرین شده به 2 درصد و حذف طعم دهنده ها از روغن های خانوار یا نیمه جامد در دستور کار قرار گرفت تا یکی از  چالش های مبارزه با بیماریهای غیر واگیر دار در طریق منطقی خود قرار گیرد.

و برنامه ارتقا ایمنی و سلامت برنج هم  با طرح شناسنامه دارکردن برنج های وارداتی و تولید داخل و تدوین  دستورالعمل اجرایی نحوه برخورد و فراخوان محصول برنج نامنطبق از سطح عرضه به پیشرفتهای خوبی رسید.
 ضمن آنکه در راستای تضمین کیفیت و سلامت بیشتر برنج وارداتی، در آزمون های کنترل کیفیت، میزان حد مجاز فلزات سنگین 20 درصد کاهش یافته و حد مجاز سرب و آرسنیک به حداکثر120ppb  و حد مجاز کادمیوم به حداکثر48ppb  تقلیل یافت و این حدود مجاز مبنای صدور مجوز ورود برنج به کشور گردید جدیت سازمان غذا و دارو درباره برنج به عنوان قوت غالب مردم کشورمان تا آنجا پیش رفت که حتی در روزهای اخیر بمنظور بررسی کمی و کیفی برنج تایلندی پروانه های وارداتی این نوع برنج را تا اطلاع ثانوی  به تعلیق درآوردیم.

غنی سازی مواد غذایی و برنامه ارتقاء سلامت و کاهش مصرف نمک سدیم در فرآورده های غذایی طرح ملی نشانگرهای رنگی تغذیه ای نیز از جمله اقدامات بسیار مطلوبی بود که اداره کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی با تکیه بر فرهنگ سازی و اطلاع رسانی،  برای بالا بردن سلامت تغذیه مردم با توان بالا به انجام آنها مبادرت ورزید.

انتهای پیام/