کد خبر : 15120 تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ ۱۰:۴۶

معاون اداره کل نظارت بر فراوده های غذایی سازمان غذا و دارو بیان کرد:

اهمیت کمیته کشوری غنی سازی و بهینه سازی مواد غذایی در ارتقاء سلامت فراورده های غذایی

معاون اداره کل نظارت بر فراوده های غذایی سازمان غذا و دارو از اهمیت کمیته کشوری غنی سازی و بهینه سازی مواد غذایی در ارتقاء سلامت فراورده های غذایی 



معاون اداره کل نظارت بر فراوده های غذایی سازمان غذا و دارو  در گفتگو با ایفدنا، با اشاره به اهمیت کمیته کشوری غنی سازی و بهینه سازیفراورده های غذایی در ارتقاء سلامت فراورده های غذایی گفت: این کمیته به منظور سیاست گذاری، تدوین، نظارت و ارزیابی برنامه های راهبردی غنی سازی و اصلاح ویژگی های تغذیه ایی فرآورده های غذایی و آشامیدنی در سازمان غذا و دارو مشغول فعالیت می باشد.

دکتر منوچهر دادگر نژاد ماهیت تشکیل این کمیته  را هم راستای با ماده 12 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی است بر شمرد و با بیان اینکه اعضای آن  با حکم رئیس سازمان غذا و دارو بعنوان رئیس کمیته  منتسب می شوند  اما حضور سایر کارشناسان مرتبط جهت ارائه نظرات کارشناسی و بدون حق رای در جلسات کمیته امکانپذیر و بلامانع است.

وی سیاست گذاری های کلان غنی سازی و اصلاح ویژگی های تغذیه ای فرآورده های غذایی و آشامیدنی در راستای سیاست های سلامت تغذیه ای و ارائه پیشنهادات مرتبط با غنی سازی و اصلاح ویژگی های اغذیه ای فرآورده های غذایی آشامیدنی به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور را از جمله وظایفی دانست که این کمیته مسئولیت آن را بر عهده دارد.

این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر اینکه زیر کمیته های تخصصی برای پیگیری امور مصوب کمیته نیز حسب مورد تشکیل می شود در مورد دیگر اقداماتی که  اعضای کمیته ملزم به آنجام آنها می باشند تصریح کرد: هماهنگی با سازمان های ذی ربط درخصوص غنی سازی و اصلاح ویژگی های تغذیه ای فرآورده های غذایی و آشامیدنی، امکان سنجی پیشنهادهای غنی سازی و اصلاح ویژگی های تغذیه ای فرآورده های غذایی و آشامیدنی جهت اجرایی شدن و بررسی و تصویب ضوابط اجرایی وظایف دیگر این کمیته است.

دکتر دادگر نژاد همچنین  عنوان کرد: بررسی اثربخشی برنامه های جاری غنی سازی و اصلاح ویژگی های تغذیه ای فرآورده های غذایی و آشامیدنی، نظارت برحسن اجرای سیاست ها، آیین نامه ، دستورالعمل  و برنامه های مصوب و بررسی گزارشات دوره ای سازمان ها و دستگاه های ذی ربط درخصوص برنامه های مرتبط جاری را هم باید اعضای کمیته فوق عهده دار باشند.

معاون اداره کل نظارت بر فراوده های غذایی سازمان غذا و دارو  از وظایف دبیر کمیته که بر اساس مفاد آیین نامه مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو می باشد هم گفت و بیان کرد: اخذ پیشنهادات و درخواست ها و بررسی برای طرح در کمیته، جمع آوری اطلاعات و نظرات کارشناسی درخصوص موضوعات در دستورکار کمیته، تنظیم دستور کار کمیته و هماهنگی تشکیل جلسات بخشی از این وظایفی است که آیین نامه کمیته بر دوش دبیر خود قرار داده است.

وی اضافه کرد: بنا بر آیین نامه مذکور  جمع آوری نتایج و تدوین گزارش های واصله درخصوص نتایج برنامه های ملی مرتبط جهت ارزیابی توسط کمیته، تنظیم مصوبات کمیته جهت ابلاغ به دستگاه های ذی ربط و پیگیری حسن اجرای مصوبات کمیته  توسط دستگاه های ذی ربط نیز از مسئولیتهای دبیر کمیته می باشد.

دکتر دادگر نژاد  در پایان خاطر نشان کرد: موضوعات تصویب شده در  این کمیته که  به عنوان مصوبات کمیته فنی و قانونی ماده 12 محسوب می شود در نهایت پس از امضا وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تحت نظارت بر حسن اجرای سازمان غذا و دارو عملیاتی می شود. 

 

انتهای پیام/